Brukselkowa z parówkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Aktywnie działam w klubie seniora. Zupę chętnie jedzą moi dwaj synowie.

  • 45 min

Składniki:

  • 50 dag brukselki
    3 cienkie parówki
    6 orzechów włoskich
    3 suszone podgrzybki
    1,5 l bulionu warzywnego
    łyżeczka startego chrzanu
    2 łyżki śmietany 18-proc.
    sól, pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Brukselkowa z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby płuczemy, a następnie moczymy 20 minut. Gotujemy ok. 10 minut,
    odcedzamy i kroimy w paski.
  • Brukselkowa z parówkami 2. Brukselkę myjemy. Dwa orzechy odkładamy do dekoracji, resztę siekamy. Z parówek zdejmujemy osłonki, kroimy w plastry.
  • 3. Bulion zagotowujemy. Dodajemy grzyby oraz brukselkę. Gotujemy ok. 10 minut. Następnie kilka brukselek odkładamy. Zupę odstawiamy, by nieco wystygła. Miksujemy na krem.
  • 4. Do zupy dodajemy śmietanę i chrzan. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Wkładamy parówki. Dekorujemy orzechami i brukselkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować