Zupa brukselkowa

3.5 (2 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszna zupa na żeberkach zawierająca dużo witamin i mikroelementów tak potrzebnych dla naszego zdrowia.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 l wody
    40 dag żeberek
    0,5 kg brukselki
    3 średnie marchewki
    4 średnie ziemniaki
    natka pietruszki.
    sól
Wystaw ocenę:

3.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa brukselkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa brukselkowa 1. Do garnka wlewamy 1,5L.wody i gdy woda się zagotuje wkładamy umyte mięso.
    Żeberka gotujemy około 30 minut(w międzyczasie zbieramy szumowiny).
    Później dodajemy obraną i umytą marchewkę i oczyszczoną brukselkę.
    Gdy warzywa są już trochę miękkie dodajemy obrane i umyte ziemniaki, gotujemy do miękkości.
    Na końcu dodajemy sól i natkę pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Natka pietruszki Żeberka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować