Brukselka w sosie z boczkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na brukselkę w sosie z boczkiem. Polecam jako pyszny dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 25 dag brukselki
    80 gram parzonego boczku
    1 szklanka wody
    5 łyżek wody
    1 łyżeczka mąki
    3 łyżki śmietanki 30%
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta wielkanocne

Brukselka w sosie z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy szklankę wody i zagotowujemy. W międzyczasie brukselkę czyścimy i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy. Do gotującej się wody wkładamy brukselkę i gotujemy do miękkości.
    Boczek kroimy w kosteczkę i wkładamy do garnka gdy brukselka jest miękka.
    Do słoiczka wlewamy wodę i dodajemy mąkę, mieszamy. Przelewamy do garnka, dodajemy przyprawy i zagotowujemy. Na samym końcu dolewamy śmietankę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana 30% Mąka Boczek Brukselka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować