Brukselka w sosie mlecznym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na brukselkę w sosie mlecznym. Taką brukselka jest pysznym dodatkiem do drugiego dania. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na brukselkę :
    20 dag brukselki
    1 szklanka wody - do gotowania brukselki
    duża szczypta soli
    Na sos :
    1 i 1/3 szklanki mleka
    1 łyżka mąki
    1/2 łyżeczki przyprawy do zupy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Brukselka w sosie mlecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brukselka w sosie mlecznym 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy.
    W międzyczasie obieramy i myjemy brukselkę, wkładamy do gotującej się wody.
    Wsypujemy sól i gotujemy do miękkości, przelewamy na cedzak i odsączamy z wody.
    W międzyczasie do drugiego garnka wlewamy mleko, dodajemy przyprawę, zagotowujemy.
    Do wysokiego pojemnika wlewamy 1/3 szklanki mleka, wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy do garnka z mlekiem, zagotowujemy.
    Do gotowego sosu wkładamy brukselkę i mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Mąka Mleko Przyprawy Woda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować