Brukselka w sosie beszamelowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Brukselka zatopiona w sosie beszamelowym jest pysznym dodatkiem do drugiego dania. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 sztuk brukselek
    woda do gotowania brukselek
    1 szkl zimnego mleka
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżka masła
    sól do smaku
    pieprz biały do smaku
    1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Brukselka w sosie beszamelowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę obieramy i myjemy, wkładamy do gotującej się wody. Gotujemy do miękkości i przekładamy na cedzak.
    W międzyczasie na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, smażymy przez chwilę. Wlewamy mleko i gotujemy przez 5 minut do zgęstnienia sosu. Dodajemy przyprawy i mieszamy, wkładamy brukselkę i ponownie mieszamy. Gotową potrawę przekładamy do salaterki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować