Brokuł pod lekką pierzynką

0 (0 ocen)

Ta lekka sałatką ostatnio coraz częściej gości na moim stole. Przygotowuje się ją bardzo szybko. Wychodzi lekka i pożywna , idealnie pasuje na lunch , obiad czy też kolację.

Składniki:

  • 1 brokuł ok. 500g
    250 ml jogurtu naturalnego
    świeżo mielony pieprz
    2 pomidory
    4 łyżki prażonych ziaren słonecznika
    4 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka brokułowa

Brokuł pod lekką pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła myjemy , dzielimy na różyczki.
    Gotujemy al ' dente na parze.
    Przekładamy na talerz , polewamy jogurtem naturalnym oraz oprószamy świeżo mielonym pieprzem.
  • 2. Pomidory myjemy , kroimy w kostkę ( możemy sparzyć i obrać ze skórki), układamy na jogurcie.
    Wierzch posypujemy ziarnami słonecznika oraz natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować