Błyskawiczna szarlotka z kaszą jaglaną - bezglutenowa

4.51 (160 ocen)

  • 50 min

Ta szarlotka to bardzo zdrowy, bezglutenowy deser na bazie kaszy jaglanej, której nie trzeba gotować. Do właściwości zdrowotnych kaszy jaglanej nikogo nie trzeba przekonywać.

  • 50 min

Składniki:

  • • 1 szklanka kaszy jaglanej - 200 g
    • 4 jabłka
    • 2 jajka
    • 3 łyżki cukru, ja użyłam trzcinowego
    • 1 łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

4.51 (160 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery

Błyskawiczna szarlotka z kaszą jaglaną - bezglutenowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem, przemieszać i odcedzić.
    • Jabłka obrać ze skóry i zetrzeć na tarce.
    • Wymieszać kaszę, jabłka, jajka, cukier i cynamon.
    • Włożyć do zimnego piekarnika nastawionego na 200 st.C i piec przez 40 minut.
    • Kroić po wystygnięciu.

Porady

Do szarlotki można dodać rodzynki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować