Bitki wołowe w sosie własnym

  • wyświetlono: 8015 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Dla tych, którym znudziły się już kotlety.

IMG_20190629_184838
  • 100min

Składniki

500 g udźca wołowego
5 małych cebul
sól
pieprz
woda
olej

Sposób przygotowania przepisu:

Bitki wołowe w sosie własnym

  • 1. Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.
  • 2. Następnie zarumienić rozbite już mięso w głębokiej patelni na oleju z każdej strony.
  • 3. Do mięsa dodać pokrojoną w kawałki cebulę, wszystko to doprawić solą i pieprzem i zalać 1,5 szklanki wody.
  • 4. Mięso dusić pod przykryciem do miękkości,

Porady

Bitki doskonale pasują do ziemniaków z koperkiem i surówki z białej kapusty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadszkola_babcicebulawołowinabitkiobiadkuchnia polskaw sosie własnym

Komentarze

Podobne przepisy

Bitki wieprzowe w sosie własnym

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Bitki wieprzowe w sosie własnym

Klasyka polskiej kuchni, a przede...

bitki wołowe w sosie musztardowo-kaparowym

Dodane przez: justi2401

Bitki wołowe w sosie musztardowo-kaparowym

Rozpływające się w ustach, soczyste...

Żeberka duszone w gęstym sosie

Dodane przez: justi2401

Żeberka w sosie własnym

Porządne kawałki mięsa duszone...

Klopsiki w sosie własnym

Dodane przez: LucyG

Klopsiki w sosie własnym

Oj jak dawno nie robiłam i nie...

bitki wołowe

Dodane przez: capri

bitki wołowe w pikantnym sosie pomidorowym

Pyszny obiad dla całej rodzinki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.