Bitki wołowe w sosie własnym

4.48 (158 ocen)

  • 2 godz.

Bitki, kopytka, sałatka. Bitki, kluski kładzione, sałatka. Bitki, ziemniaki, sałatka. Bitki, kasza, sałatka. Chyba nie ma osoby, która nie lubi powyższych zestawów obiadowych. Same pyszności.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg wołowiny / udziec /
    4 cebule
    mąka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki wołowe w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bitki wołowe w sosie własnym 1. Wołowinę myjemy, kroimy na plastry około 1,5 cm szerokości. / kroimy w poprzek włókien / Delikatnie rozbijamy. Pieprzymy. Obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Na patelni po smażeniu mięsa, szklimy cebulę pokrojoną w piórka. dodajemu do mięsa. Podlewamy wodą do zakrycia mięsa i dusimy pod przykryciem do miękkości. Doprawiamy. Sos uzyskamy z cebuli i mąki w której smażyło się mięso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować