Bitki wieprzowe panierowane

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybki obiad

  • 60 min

Składniki:

  • 600 g wieprzowiny (szynka)
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka majeranku
    3 łyżki maki
    1 jajko
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki wieprzowe panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ładny kawałek mięsa pokroić na plastry, dobrze rozbić je młotkiem jak na schabowy.
    Mąkę wymieszać z przyprwami, jajko rozmącić ..
    Panierować plastry mięsa w jajku i ziołowej panierce z mąką.
    Smażyć z obu stron, podawać z kaszą i sałatką z ogórków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować