Bitki schabowe z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Schab i sos pieczarkowy to nuda? Dzięki dodatkowi czosnku niedźwiedziego na pewno nie:). Polecam to danie w mojej wersji.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 1 kg schabu w plastrach
    500g pieczarek
    2 cebule
    3 ząbki czosnku
    4 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego
    3 łyżki śmietany 18%
    olej
    sól, pieprz, papryka słodka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Bitki schabowe z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu kroimy na pół, rozbijamy. Każdy kotlet posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju w dużym garnku przeznaczonym do smażenia.
  • 2. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plastry. Dodajemy warzywa do zarumienionego mięsa. Smażymy do momentu aż pieczarki puszczą wodę. Wtedy dolewamy 1 szklankę wody, dodajemy czosnek niedźwiedzi, dusimy pod przykryciem przez około 40 minut.
  • 3. Na koniec dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi Pieczarki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować