bitki schabowe

4.5 (194 ocen)

świetna odmiana dla znanego kotleta schabowego, bez panierki w aromatycznym sosie.

Składniki:

  • 3-4 plastry schabu wieprzowego
    cebula
    mała marchewka
    sos pieczeniowy ciemny (winiary)
    przyprawa delikat Knorr
    łyżka oleju
    pieprz,sól
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Bitki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy delikatnie , oprószamy solą pieprzem i delikatem do mies. Smażymy z obydwóch stron na rozgrzanym oleju . Dodajemy posiekaną cebulkę i marchewkę pokrajaną w talarki, na koniec wlewamy sos rozmącony w ok szklance wody . Podgrzewamy na małym ogniu mieszając od czasu do czasu , aż mięso będzie miękkie .Podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz ogórkiem konserwowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować