Biszkopty z masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, ale przez to, że dodałam niewielką ilość cukru, a moje masło orzechowe nie zawierało go w ogóle, wyszły bardziej jak słodkie chlebki orzechowe, niż ciasteczka. Ich struktura przypomina biszkopty. Wartość kaloryczna jednego ciasteczka: 38kcal
Białko: 1,35g
Tłuszcz: 1,35g
Węglowodany: 5,3g

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • szklanka masła orzechowego
    2 jajka
    1/2 szklanki mleka
    1,5 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 szklanki brązowego cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Biszkopty

Biszkopty z masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło orzechowe, jajka, mleko i cukier ubić razem, następnie dodać resztę suchych składników, czyli mąkę i proszek do pieczenia. Następnie masę należy przełożyć do rękawa cukierniczego i wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach około 15 minut, ostudzić na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Masło orzechowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować