Kruche ciasteczka z migdałami i cukrem

4.5 (178 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne, niedietetyczne ciasteczko, warte każdej kalorii!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g mąki
    100 g masła
    50 g cukru
    1 łyżka śmietany
    szczypta soli
    cukier (najlepiej trzcinowy) do posypania ciastek
    białko jaja kurzego
    płatki migdałowe
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Kruche ciasteczka

Kruche ciasteczka z migdałami i cukrem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kruche ciasteczka z migdałami i cukrem 1. Dokładnie zagnieść jednolite ciasto, można wstawić do lodówki na minimum 30 minut ,wtedy będzie się lepiej wałkować. Rozwałkować na dość cienkie placki ( 0,5 -1 cm) i wycinać dowolne kształty.
    Pędzelkiem nasmarować każde z ciasteczek roztrzepanym lekko widelcem białkiem ,ułożyć płatki migdałowe i delikatnie posypać cukrem trzcinowym.
    Piec w 180 stopniach na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować