Biszkopt z musem jabłkowo- brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukru i nadal ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku oraz mąkę przesianą z proszkiem mieszając delikatnie łyżką . Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem formę. Pieczenie: ok 35 minut w temp: 170 stopni.
2.Mus jabłkowo-brzoskwiniowym:
Galaretki rozpuścić w 250 ml przegotowanej wody. Mus podgrzać na ogniu dodać galaretkę, wymieszać i odstawić do lekkiego stężenia. Mus z galaretką wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki do stężenia.
3.Pianka śmietanowa:
Żelatynę rozmieszacw 1/3 szklanki zimnej wody. Śmietankę ubić z cukrem dodać żelatynę, dokładnie wymieszać i wyłożyć na mus z galaretką. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać ciasto. Całość schłodzić. Smacznego.
Komentarze