Biszkopcik z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Delikatny puszysty biszkopt przełożeny masą śmietankową z kawałkami soczystych brzoskwiń a to wszystko wypełnione słodką masą krówkową z migdałami.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt:
    7jaj
    1/2szkl mąki pszennej
    1budyń waniliowy
    1szkl cukru
    1łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa śmietankowa:
    0,5l kremówki
    2łyżki żelatyny(na 1/2szkl wody)
    1puszka brzoskwiń
    1szkl cukru

    Dodatkowo:
    Masa krówkowa
    Płatki migdałów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Biszkopty

Biszkopcik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować. Dodać żółtka a na koniec resztę suchych składników. Wymieszać ręcznie. Piec 25min w 170C. Po upieczeniu przetnij na pół. Dolny blat nasączamy sokiem z brzoskwiń.
  • 2. Masa śmietankowa: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, zostawić do lekkiego stężenia i połączyć z masą. Brzoskwinie pokroić w kostkę, dodać do masy. Gotową masę wylać na biszkopt, przykryć 2częścią nasączonego sokiem biszkoptu.
  • 3. Górę ciasta posmarować masą krówkową i posypać lekko migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Migdały Biszkopty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować