Bigos z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 60 min

Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem świeżego koperku. Danie iście wiosenne, które musi zagościć na każdym stole :D

  • 60 min

Składniki:

  • - 1 główka młodej kapusty
    - 1 biała cebula
    - 1 pęczek koperku
    - 1 kiełbasa drobiowa
    - jogurt naturalny (1 - 2 łyżki)
    - olej rzepakowy (do smażenia)
    - pieprz czarny
    - sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy zawartość pod przykryciem.
  • 2. Kiełbasę kroimy w małą kostkę i delikatnie ją podsmażamy.

    Pokrojoną cebulę szklimy na odrobinie oleju rzepakowego.

    Kiełbasę i zeszkloną cebulkę dodajemy do kapusty i dusimy całość do uzyskania odpowiedniej miękkości przez główny składnik naszego bigosu :)
  • 3. Na sam koniec, całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy posiekany świeży koperek oraz jogurt naturalny i dusimy wszystko jeszcze przez około 3 minuty.

    Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować