Propozycja na smaczny, lekki i aromatyczny bigos z młodej kapusty z dodatkiem świeżego koperku. Danie iście wiosenne, które musi zagościć na każdym stole :D
Bigos z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę szatkujemy, przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy zawartość pod przykryciem.
2.Kiełbasę kroimy w małą kostkę i delikatnie ją podsmażamy.
Pokrojoną cebulę szklimy na odrobinie oleju rzepakowego.
Kiełbasę i zeszkloną cebulkę dodajemy do kapusty i dusimy całość do uzyskania odpowiedniej miękkości przez główny składnik naszego bigosu :)
3.Na sam koniec, całość doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy posiekany świeży koperek oraz jogurt naturalny i dusimy wszystko jeszcze przez około 3 minuty.
Komentarze