Bigos z indykiem

4.48 (170 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

U nas nigdy nic się nie marnuje. Użyliśmy pieczonych golonek z indyka, zamiast tego można użyć lekko podsmażonego mięsa.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g kiszonej kapusty
    300 g pieczonego mięsa z indyka
    3-4 duże kapelusze grzybów suszonych
    2 liście laurowe
    1 łyżka koncentratu pomidorowego ( 90 g )
    Przyprawy:
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki mielonego kminku
    1/4 łyżeczki nasion kolendry
    1 łyżeczka majeranku
    2 ziarna jałowca
    1 ziarno ziela angielskiego
    1/4 łyżeczki gorczycy
    1/4 łyżeczki ostrej papryki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Bigos z indykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bigos z indykiem 1. Kapustę zalewamy zimną wodą (1 szklanka), dodajemy liście laurowe i gotujemy 45 min na małym ogniu.
    Grzyby gotujemy do miękkości, kroimy w paski.
    Przyprawy rozcieramy w moździerzu.
    Mięso oddzielamy od kości, dodajemy do kapusty razem z grzybami i koncentratem. Dokładnie łączymy wszystkie składniki. Dodajemy przyprawy i dusimy na małym płomieniu przez godzinę.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować