Biały barszcz

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Kto nie jadł takiej zupy niech żałuje, idealna na dni upalnego lata. Zupa jest przygotowana na kwasie z ogórków kiszonych.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 marchew
    • 1 mała pietruszka
    • Kawałek selera
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 70 g boczku wędzonego
    • 20 g masła
    • 180 g kiełbasy podwawelskiej
    • 750 g wody
    • 4 całe jajka
    • ½ kg ziemniaków
    • ½ szklanki śmietany 12 %
    • 1 łyżka mąki pszennej
    • 1 szk. zalewy z ogórków kiszonych
    • 3 ziarna ziela angielskiego
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Biały barszcz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • waarzywa 1. 1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę w garnku na rozgrzanym oleju. Boczek kroję w kostkę, dodaję do cebuli.
    2. Marchew, selera, pietruszkę obieram, ścieram na tarce. Warzywa dodaję do cebuli
  • zupa 2. 3. Kiełbasę kroję drobno, przekładam do garnka, chwilę smażę i podlewam wodą.
    4. Następnie dodaję obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Doprawiam solą, pieprzem, dodaję ziele angielski i gotuję 20 minut.
    5. Po tym czasie wlewam zalewę z ogórków kiszonych i zagęszczam mąką rozrobioną ze śmietaną.
  • zupa 3. 6. Zupę podaję z ugotowanym na twardo jajkami.
    7. Gotowe.
    8. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiszone ogórki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować