Biała rzodkiew z kukurydzą, wiśniami i słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka z białej rzodkiewki w towarzystwie słodko – kwaśnych dodatków oraz z lekko orzechową nutą prażonych ziaren słonecznika. Świetny dodatek do obiadu i nie tylko.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 większe białe rzodkiewki (łącznie ok. 500 g)
    1 puszka kukurydzy konserwowej (220 g bez zalewy)
    3 kopiaste łyżki wiśni drylowanych z kompotu
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki prażonych ziaren słonecznika łuskanego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka ketchupu pikantnego
    ½ łyżeczki mielonego cynamonu
    ¼ łyżeczki papryki ostrej mielonej
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Biała rzodkiew z kukurydzą, wiśniami i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Biała rzodkiew z kukurydzą, wiśniami i słonecznikiem 1. Oczyszczoną rzodkiew pokroić w ćwierćplastry i przełożyć do miski. Dodać osączoną kukurydzę, wiśnie, obrany i posiekany czosnek oraz natkę pietruszki. Wsypać słonecznik, cynamon i ostrą paprykę, dołożyć majonez i ketchup. Składniki dokładnie wymieszać. Na końcu sałatkę doprawić do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować