Biała Pavlova z nutellą, mascarpone i mirabelkami

4.5 (188 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Słodycz nad słodyczami przełamana kwaśnymi mirabelkami... Pyszna beza z kremem z mascarpone i nutelli i owoce...

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - białka: 6 sztuk
    - cukier: 1.5 szklanki
    - mąka kukurydziana: 1 łyżeczka
    - ocet: 1 łyżeczka
    - mascarpone: 200 gramów
    - nutella: 3 łyżki
    - mirabelki: 200 gramów
    - śmietana 30%: 200 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery

Biała pavlova z nutellą, mascarpone i mirabelkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy, aż piana będzie lśniąca. Dodajemy mąkę kukurydzianą, ocet, mieszamy i wykładamy na blaszkę wyłożoną matą do pieczenia lub papierem, formując koło o średnicy ok. 25 cm. Dla ułatwienia możemy narysować na papierze okręg i wypełnić go pianą. Pieczemy ok. 1,5 godziny w temperaturze 160 st.C. Studzimy.
  • 2. Mascarpone ucieramy z nutellą. Śmietanę ubijamy na sztywno. Mirabelki kroimy na połówki, pestkujemy.
  • 3. Bezę smarujemy kremem z nutellą, na krem wykłądamy śmietanę i układamy śliwki. Podajemy bezpośrednio po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Mirabelki Nutella

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować