Pavlova z serkiem mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Beza:
Z białek ubić pianę,kiedy będzie sztywna cały czas ubijając dodawać stopniowo cukier .Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwilkę ubijać.Piana powinna być bardzo sztywna.
Sam spód tortownicy bez boków (one nie będą nam potrzebne:)o śr 20cm.wyłożyć papierem do pieczenia na środek wyłożyć pianę i uformować okrągły spód dźwigając boki drewnianą łopatką do góry.Piec w temperaturze 120C bez termoobiegu przez 30 min następnie zmniejszyć temperaturę do 100C i suszyć bezę ok 3-3,5 godziny.
Przygotowujemy kiedy beza będzie gotowa i ostudzona.
Do miski wlewamy kremówkę ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania cukier waniliowy.Kiedy śmietana będzie sztywna dodajemy serek mascarpone i miksujemy do momentu ,aż masa zgęstnieje.
Krem nakładamy na spód bezowy tuż przed podaniem.
Dekorujemy owocami.
Komentarze