Biała kiełbasa z śliwkami

4 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Potrzebujesz szybkiego dania a zarazem prostego na przekąskę oto przepis dla ciebie. Biała kiełbasa zapiekana z aromatycznym boczkiem oraz śliwkami.

  • 20 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 4 cebule
    • 200 g śliwek suszonych
    • Olej do smażenia
    • 1 kg białej kiełbasy surowej
    • 200 g boczku wędzonego w paski
    • Pieprz
    • Sól
    • 1 łyżka majeranku
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Biała kiełbasa z śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula 1. 1. Białą kiełbasę gotuję, cebule obieram, kroję w piórka, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję połowę suszonych śliwek przekrojonych na połówki, doprawiam pieprzem, solą oraz majerankiem. Po usmażeniu cebulę ze śliwkami układam na dnie naczynia.
  • boczek 2. 2. Białą kiełbasę po ugotowaniu nacinam wzdłuż a w środku każdej laski kiełbasy umieszczam po 3 śliwki suszone.
    3. Kiełbaski owijam boczkiem, układam na blaszce wyłożone papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • kiełbasa 3. 4. Kiełbaski upieczone układam na cebuli.
    5. Gotowe.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała kiełbasa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować