Bezy z kremem

2 (1 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Pyszna , słodka , uwielbiana przez wiele osób.
Królowa Beza.

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Beza:
    3 białka
    150 g cukru drobnego
    1 łyżka budyniu śmietankowego
    Krem :
    Mascarpone 150 g
    Śmietanka 36 % 70 ml
    Cukier puder 2 łyżki
    Dekoracja :
    Np. Borówki
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza

Bezy z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka w temperaturze pokojowej ubić na pianę. Dodawać po jednej łyżce cukru aż cały się rozpuści i nie będzie wyczuwalny pomiędzy palcami. Na końcu dodac budyń. Wymieszać . Beze przełożyć do worka cukierniczego z końcówką dekoracyjna . Wyciskac i formować gniazdo. Włożyć do rozgrzanego piekarnika do 150 stopni na 5 minut , później suszyć w 90 stopniach około 1,5 godziny bez termoobiegu .
    Krem :
    Mascarpone , śmietanę i cukier umieścić w jednej misce i mieszać mikserem do uzyskania gęstego kremu. Udekorować. Smacznego .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować