BEZGLUTENOWE BROWNIE

  • wyświetlono: 549 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Do pokazania Wam przepisu na bezglutenowe brownie zbierałam się już od jakiegoś czasu!Takie bezglutenowe brownie pokazuje moim kursantom na szkoleniach cukierniczych - za każdym razem wzbudza taki sam zachwyt!Na szkoleniach przygotowujemy je z mąki migdałowej, ja swoje przygotowałam z mąki kasztanowej, które tak jak mąka migdałowa jest mąką bez glutenu.Smakowało równie fenomenalnie!

22885967_1490006861084357_6603409112411166891_n
  • 20 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

SKŁADNIKI:
- masło – 250 g
- cukier – 130 g
- czekolada 70%
- 250 g- jajko
– 260 g
- mąka kasztanowa ( zamiennie na migdałową )
– 170 g- ciasteczka Chocolate O’s

Sposób przygotowania przepisu:

BEZGLUTENOWE BROWNIE

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
    Cukier ubijamy z jajkami.
    Masło rozpuszczamy z czekoladą na kąpieli.
    Mieszamy, dodajemy mąkę bezglutenową, mieszamy.
    Wylewamy do foremki, układamy ciasteczka bezglutenowe.
    Wypiekamy ok. 30-35 minut / 170C bez termoobiegu.
    Smacznego!

Porady

Ciasteczka śmiało można zastąpić świeżymi owocami!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

czekoladabrownieoreociasto bezglutenowebezglutenowebez glutenugluten freebrownie bezglutenowemaka migdalowa

Komentarze

Podobne przepisy

Brownie

Dodane przez: i love food

Brownie

Przepyszne czekoladowe ciasto,...

Brownie

Dodane przez: anamarisworld

Brownie

Pyszne mocno czekoladowe ciasto

Brownie

Dodane przez: JulkaTomeczek

Brownie

Intensywnie wilgotne czekoladowe...

image-17sfmss

Dodane przez: kemons

Brownie

Najsmaczniejsze i najprostsze ciasto...

Brownie

Dodane przez: a_sad07

Brownie

Pyszne, klasyczne, mocno czekoladowe...

szarlotka

Dodane przez: KuchniaPoli

Szarlotka bezglutenowa

Będąc na diecie bezglutenowej nie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE