BEZGLUTENOWE BROWNIE

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Do pokazania Wam przepisu na bezglutenowe brownie zbierałam się już od jakiegoś czasu!Takie bezglutenowe brownie pokazuje moim kursantom na szkoleniach cukierniczych - za każdym razem wzbudza taki sam zachwyt!Na szkoleniach przygotowujemy je z mąki migdałowej, ja swoje przygotowałam z mąki kasztanowej, które tak jak mąka migdałowa jest mąką bez glutenu.Smakowało równie fenomenalnie!

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    - masło – 250 g
    - cukier – 130 g
    - czekolada 70%
    - 250 g- jajko
    – 260 g
    - mąka kasztanowa ( zamiennie na migdałową )
    – 170 g- ciasteczka Chocolate O’s
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie

Bezglutenowe brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
    Cukier ubijamy z jajkami.
    Masło rozpuszczamy z czekoladą na kąpieli.
    Mieszamy, dodajemy mąkę bezglutenową, mieszamy.
    Wylewamy do foremki, układamy ciasteczka bezglutenowe.
    Wypiekamy ok. 30-35 minut / 170C bez termoobiegu.
    Smacznego!

Porady

Ciasteczka śmiało można zastąpić świeżymi owocami!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Oreo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować