Batoniki musli

4.5 (171 ocen)

  • Łatwy

Jestem łakomczuchem więc w sam raz są także dla mnie :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - płatki owsiane: 1 szklanka
    - bakalie posiekane (orzechy, rodzynki, morele, żurawina itp.): 1 szklanka
    - miód naturalny płynny: 0.5 szklanki
    - cukier brązowy: 0.33 szklanki
    - masło: 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery

Batoniki musli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki uprażyć na patelni na małym ogniu przez 10 min, aż się zezłocą. Przełożyć do miski, a gdy ostygną, wymieszać z bakaliami.
  • 2. Masło, miód i cukier podgrzewać w garnku do czasu, aż cukier całkiem się rozpuści i całość nabierze karmelowego koloru.
    Dodać płatki z bakaliami, wymieszać i przełożyć na wyłożoną papierem blachę lub dowolny pojemnik. Wyrównać wierzch i włożyć do lodówki. Po ok. godzinie wyjąć i pokroić na batoniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować