Batonik Knoppers

4.5 (189 ocen)

Są zdecydowanie lepsze od kupnych batoników. Dzieci się nimi zajadają;)

Składniki:

  • MASA MLECZNA:
    1/4 szkl. cukru,
    1/4 szkl. mleka,
    17,5 dag masła,
    1 1/2 szkl. mleka w proszku.

    MASA CZEKOLADOWA:
    20 dag kremu czekoladowego,
    10 dag masła,
    łyżka kakao,
    10 dag zmielonych orzechów laskowych,
    andruty,
    polewa czekoladowa.
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery

Batonik knoppers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko z cukrem zagotować. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać na przemian zwykłe mleko i to w proszku.
  • 2. Masło utrzeć, dodać kakao i krem czekoladowy. Na koniec dodać podsmażone orzechy.
  • 3. Wafle przekładać na przemian masami, tak, by były po 2 warstwy oby kremów. Na noc wstawić do lodówki. Polać polewą, pokroić w kwadraty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować