1.Mleko z cukrem zagotowujemy, cały czas mieszając. Po rozpuszczeniu cukru, odstawiamy do całkowitego ostudzenia. masło ubijamy na jasną i puszystą masę, na najwyższych obrotach miksera. Następnie po jednej łyżce dodajemy mleko, cały czas mieszając. Na koniec dodajemy mleko w proszku i także miksujemy.
Następnie w oddzielnym naczyniu miksujemy masło, nutellę, kakao, dodajemy zmielone i posiekane orzechy.
układamy w kolejności:
wafel --> masa z nutelli --> wafel --> masa mleczna
następnie chowamy do lodówki na około godzinę żeby stężały po tym czasie wyjmujemy i polewamy rozpuszczonymi czekoladami i zostawiamy do stężenia czekolady
SMACZNEGO!!!! :)
Porady
ZANIM WŁOŻYMY DO LODÓWKI DOBRZE OWINĄĆ JEST WAFLE FOLIĄ SPOŻYWCZĄ ABY NIE PRZESIĄKŁY ZAPACHEM Z LODÓWKI
Komentarze