BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI

4.94 (180 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Niepowtarzalny smak zupy. Bogactwo witamin.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Składniki:
    1 wędzone żeberko
    1 kiełbasa śląska
    5 średnich buraków czerwonych
    kilka ziemniaków
    1 mały kubeczek śmietany 12%
    1 czubata łyżka mąki
    kostka bulionowa mięsna
    2 marchewki
    po kawałku pietruszki i selera
    1 ząbek czosnku
    liść laurowy , angielskie ziele
    kilka kropli cytryny lub jedna łyżeczka octu
    sól , pieprz , słodka mielona papryka , jarzynka , zielona pietruszka
Wystaw ocenę:

4.94 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy Barszcz Barszcz czerwony

Barszcz czerwony z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • "Barszcz czerwony z ziemniakami" 1. Do posolonej wody włożyć żeberko. Gotować kilka minut. Dodać
    pokrojoną w kawałki marchewkę , pietruszkę , seler , czosnek , liść
    laurowy , kilka ziarenek angielskiego ziela i kostkę bulionową. Gotować
    do miękkości warzyw. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej
    gotować. Gdy ziemniaki będę miękkie dodać pokrojoną w duże kawałki
    kiełbasę. Mąkę rozrobić w kubeczku z małą ilością zimnej wody ,
    dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Wlać do garnka mieszając , żeby
    nie powstały grudki. Buraki (wcześniej ugotowane w skórkach i jeszcze
    ciepłe obrane) zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do zupy ,
    wcisnąć cytrynę lub wlać ocet. Dodać przyprawy. I okruszyć zieloną
    pietruszką. Gotować 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Barszcz czerwony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować