1 opak. cista francuskiego 275g
2 banany
4 łyżki masy krówkowej o smaku czekoladowym
4 łyżki suszonej żurawiny
Dodatkowo: blacha wyłożona papierem do pieczenia, mleko do smarowania, starta czekolada do posypania.
Banany w cieście francuskim z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj blachę i składniki. Ciasto rozwiń , pokrój na 4 części. Banany obierz, pokrój na połowę po długości owocu. Na każdą część ciasta rozsmaruj 1 łyżkę masy krówkowej.
2.Na ciasto z masą krówkową połóż część banana i posyp żurawiną.
3.Każdą cześć banana dekoracyjnie zawiń. Posmaruj mlekiem .
4.Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 20 minut do zrumienienia. Banany w cieście posyp czekoladą.
Porady
Ciasta francuskiego nie wstawiać co zimnego piekarnika. To piekarnik czeka na ciasto.
Komentarze