Banany w cieście francuskim z żurawiną

5 (178 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Tak zapieczone banany uwielbiają dzieci.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 opak. cista francuskiego 275g
    2 banany
    4 łyżki masy krówkowej o smaku czekoladowym
    4 łyżki suszonej żurawiny
    Dodatkowo: blacha wyłożona papierem do pieczenia, mleko do smarowania, starta czekolada do posypania.
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Banany w cieście francuskim z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Banany w cieście francuskim z żurawiną 1. Przygotuj blachę i składniki. Ciasto rozwiń , pokrój na 4 części. Banany obierz, pokrój na połowę po długości owocu. Na każdą część ciasta rozsmaruj 1 łyżkę masy krówkowej.
  • Banany w cieście francuskim z żurawiną 2. Na ciasto z masą krówkową połóż część banana i posyp żurawiną.
  • Banany w cieście francuskim z żurawiną 3. Każdą cześć banana dekoracyjnie zawiń. Posmaruj mlekiem .
  • Banany w cieście francuskim z żurawiną 4. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 20 minut do zrumienienia. Banany w cieście posyp czekoladą.

Porady

Ciasta francuskiego nie wstawiać co zimnego piekarnika. To piekarnik czeka na ciasto.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować