Banany w cieście francuskim.

4.5 (149 ocen)

  • 25 min

Ulubiony i szybki deser

  • 25 min

Składniki:

  • 4 banany
    sok z cytryny
    4 płaty lub 1 arkusz ciasta francuskiego
    1 jajko
    polewa czekoladowa
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery

Banany w cieście francuskim. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Banan 1. Banany obrać, końcówki odkroić, skropić sokiem z cytryny (banany nie końcówki).
    Ułożyć na cieście i zwinąć w rulon, złożeniem pod spód. Posmarować jajkiem lub mlekiem.
    Piec w temp.200stop.C,15 min.
    Upieczone polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem.
    Jednakowo dobrze smakują ciepłe i zimne.
    P.s.
    Szybszy sposób, to banany w cieście naleśnikowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować