Bananowe placki pieczone w gofrownicy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane placki, pełne bananowego aromatu skuszą nie jednego niejadka do zjedzenia posiłku. Szybkie w przygotowaniu, bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średnie banany
    1 jajko wiejskie
    1/2 szklanki mleka
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    sok z 1/2 cytryny
    1 budyń cytrynowy-40 g.
    3 łyżki oleju
    szczypta soli
    Dodatkowo:
    odrobina oleju
    dowolne dodatki-u mnie dżem, tarta czekolada, śliwki, cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry Placki

Bananowe placki pieczone w gofrownicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bananowe placki pieczone w gofrownicy 1. Banany obieram ze skórki, kroję na mniejsze cząstki, dodaję do nich mleko, mąkę, jajko,sok z cytryny,budyń, olej, proszek do pieczenia, sól miksuję blenderem na jednolitą masę. Gofrownicę smaruje odrobiną oleju, nalewam porcje masy, piekę, u mnie to 2 minuty-ale trzeba to dostosować do swojej gofrownicy. Rumiane placki smaruje dżemem, składam na pół, dekoruje cząstkami śliwek, posypuję cukrem pudrem, tartą czekoladą.

Porady

U mnie to cztery spore placki upieczone w gofrownicy. Z podanego przepisu można usmażyć placki na patelni-małe , duże, cienkie, grubsze, wszystko wedle upodobań.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować