Babka z makiem

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

:)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 20 dag margaryny
    15 dag cukru
    3 łyżki miodu płynnego
    4 jajka
    pół szklanki suchego maku
    pół szklanki wiórków kokosowych
    szklanka mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Dekoracja:
    łyżka miodu
    3 łyżki wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieram z cukrem, miodem i żółtkami.
  • 2. Dodaję mak, lekko podprażone na suchej patelni wiórki kokosowe oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Mieszam. Łączę z pianą z białek.
  • 3. Podłużną formę wykładam papierem do pieczenia. Przekładam do niej ciasto. Piekę 40 minut w 180 st. C.
  • 4. Wyjmuję ciasto na chwilę i polewam je cienkimi strużkami miodu oraz posypuję wiórkami kokosowymi i piekę jeszcze 15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować