Babka Tulipan

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Bardzo smaczna☺

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    32dkg. mąki
    22dkg. cukru
    1 łyżka kakao
    1 kostka margaryny + do formy
    1 łyżka cukru waniliowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/3 szkl. oleju
    1 kisiel wiśniowy i cytrynowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Babka tulipan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć z cukrami na puszystą masę. Dodawać po 1 żółtku, cały czas miksując. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dać do masy jajecznej, połączyć ucierając wlać olej.
    Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać do ciasta. Ciasto podzielić na 4 części np do misek . Do jednej wsypać kisiel cytrynowy , do drugiej części kakao, do trzeciej części mak okolo 1\3 szklanki a do 4 części kisiel wiśniowy.
    Formę do babki wysmarować margarnyną i obsypać tartą tartą. Na końcu za pomocą noża , ciasto wymieszać kilka razy.
    Piec w temp. 180 stopni okolo 50 minut.
    Po upieczeniu mozna obsypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kwiaty jadalne

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować