BABKA CYTRYNOWA Z LUKREM CZEKOLADOWYM

4.5 (173 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

BABKA CYTRYNOWA

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka,
    1/4 szklanki cukru,
    1/2 szklanki mąki,
    1/2 szklanki oleju,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    kisiel cytrynowy,
    skórka otarta z jednej cytryny,
    3 krople zapachu cytrynowego,
    lukier czekoladowy.
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babka cytrynowa z lukrem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ucieram jajka z cukrem na puch.
    Cały czas miksując stopniowo dodaję mąkę, kisiel i proszek do pieczenia. Następnie (również porcjami) olej, skórkę z cytryny i zapach.
    Formę smaruję masłem i obsypuję bułką tartą, wylewam ciasto.
    Piekę około 25-30 minut w 180 stopniach.
    Lukier przyrządzam wg przepisu na opakowaniu, polewam babkę, kiedy ostygnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować