Babka cytrynowa

4.99 (183 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka do zrobienia i bardzo smaczna w smaku babka cytrynowa.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    25 dkg cukru
    25 dkg margaryny
    25 dkg mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 cytryna

    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.99 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto cytrynowe Babki

Babka cytrynowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka cytrynowa 1. Margarynę ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy po jednym żółtku, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i ubite białka. Na koniec ścieramy skórkę z cytryny.
  • Babka cytrynowa 2. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem.
  • Babka cytrynowa 3. Pieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni.
  • Babka cytrynowa 4. Jak babka wystygnie to wysypujemy ją z formy.
  • Babka cytrynowa 5. Babkę posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować