Babeczki z rabarbarem i kruszonką

4.49 (184 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Szybkie i pyszne babeczki do kawy :) z sezonowym rabarbarem :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Składniki na około 12 babeczek: Suche:

    1 szklanka mąki
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Mokre:

    1/2 szklanki mleka
    1/4 szklanki oleju
    1 jajko

    owoce:

    3 łodygi rabarbaru

    kruszonka:

    50 g masła
    50 g cukru
    100 g mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.49 (184 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki z rabarbarem i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszać składniki suche, w drugiej misce składniki mokre.
    Połączyć wszystko razem.
    Rabarbar pokroić w paski.
    Składniki na kruszonkę wymieszać razem.
    W formy do babeczek nakładać ciasto na 3/4 wysokości na wierzch układać rabarbar i posypać kruszonką.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto jest upieczone. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować