Babeczki owsiane z jagodami goi, rodzynkami, suszonymi morelami i gorzką czekoladą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne i zdrowe babeczki . Same naturalne składniki ,które są bardzo sycące

  • 45 min

Składniki:

  • 200 g płatków owsianych
    50 g wiórków kokosowych
    100 g suszonych moreli
    5 łyżek suszonych jagód goi
    6 łyżek rodzynek
    400 g jogurtu naturalnego
    360 g mąki pełnoziarnistej
    20 g kakao
    2 jajka
    6 łyżek miodu
    1 1\2 tabliczki gorzkiej czekolady
    2 łyżeczki cynamonu
    5 łyżeczek proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    160 ml oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Babeczki owsiane z jagodami goi, rodzynkami, suszonymi morelami i gorzką czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane łączymy z jogurtem i odstawiamy na kilka minut.
  • 2. Morele kroimy w drobną kostkę. Mąkę i kakao mieszamy z cynamonem, proszkiem do pieczenia, sodą. Przesiewamy do miski.
  • 3. Do mąki dodajemy wiórki kokosowe ,rodzynki , morele i suszone jagody goi.
  • 4. Do płatków z jogurtem, dodajemy rozmącone jajko, miód i olej (jeśli chcemy, aby muffiny były słodkie, można dodać więcej miodu). Całość mieszamy z suchymi składnikami.
  • Babeczki gotowe do włożenia do piekarnika . 5. Do blaszki wyłożonej papilotkami, przekładamy ciasto. W każdą babeczkę wkładamy kostkę czekolady.
  • 6. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni, około 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować