Ciasto z gorzką czekoladą

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Głębokiemu czekoladowemu aromatowi nikt się nie oprze.

  • 50 min

Składniki:

  • ● 2 gorzkie czekolady
    ● kostka masła lub margaryny
    ● 1/2 szkl. mąki
    ● 1 i 1/2 szkl. cukru
    ● 5 jajek
    ● polewa czekoladowa do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto z gorzką czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztapiamy na małym ogniu. Czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i roztapiamy w maśle, mieszając. Studzimy.
  • 2. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy mąkę, ponownie miksujemy. Wlewamy roztopioną czekoladę z masłem, miksujemy.
  • 3. Ciasto przelewamy do tortownicy o średnicy 24 cm. Pieczemy ok. 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 °C. Dekorujemy polewą czekoladową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorzka czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_12-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować