Babeczki choinki ii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
1. W misce wymieszać suche składniki. Dodać masło orzechowe, masło, jajka i wszystko zmiksować.
2. Wlać mleko i wymieszać, aż wszystkie składniki się połączą.
3. Nałożyć ciasto do 2/3 wysokości foremek, piec w piekarniku przez 20-25 min. w 180 stopniach C.
54Po upieczeniu przełożyć babeczki na kratkę i pozostawić do całkowitego wystygnięcia.
Nadzienie:
1. Za pomocą małego nożyka lub łyżeczki wydrążyć babeczki pośrodku do wysokości 1-1,5 cm.
2. Środek babeczki wypełnić dżemem malinowym.
Krem:
1. Serek mascarpone, śmietanę i cukier puder ubić na puch.
Dekoracja:
1. Czekoladę razem z barwnikiem rozpuścić w kąpieli wodnej. Przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą, małą tylką.
2. Paluszki pokroić, z czekolady utworzyć choinkę. Wstawić do lodówki na pół godziny.
Etap końcowy:
1. Babeczkę ozdobić kremem, przypominającym półkulę, obtoczyć w wiórkach kokosowych.
2. Choinki wetknąć na środek słodkości.
Komentarze