Niskokaloryczna azjatycka zupa w polskim stylu

0 (0 ocen)

Oto moja kolejna zupka dla dbających o linie, zapraszam:)

Składniki:

  • 160 g pekinki
    1 marchewka
    50 g czerwonej papryki
    2 pieczarki
    2 łyżki pędów bambusa ze słoika
    100 g fasoli szparagowej mrożonej
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki mielonego imbiru
    1 łyżeczka sosu sojowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Niskokaloryczna azjatycka zupa w polskim stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa pokroic 1. Pekinkę pokroić w cienkie piórka i przełożyć do garnka. Dodać paprykę pokrojona w paseczki o długości około 1,5 cm.
  • składniki zupy 2. Marchewkę pokroić w cieniutkie plasterki. Dodać do garnka. Pieczarki pokroić w pasterki i razem z ząbkiem czosnku ( zetrzeć go na małych oczkach) włożyć do garnka. Pędy bambusa odsączyć z zalewy i drobno pokroić .
  • 3. Warzywa zalać litrem wody i postawić na ogień. Zagotować i gotować do momentu aż warzywa będą na wpół miękkie. Następnie dodać fasolkę szparagową i gotować zupę do miękkości warzyw. Zdjąć z ognia, doprawić solą, imbirem i sosem sojowym. Przed podaniem posypać natką. Smacznego!

Porady

* porcja na dwa dni dla jednej osoby

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować