Niskokaloryczna azjatycka zupa w polskim stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pekinkę pokroić w cienkie piórka i przełożyć do garnka. Dodać paprykę pokrojona w paseczki o długości około 1,5 cm.
2.Marchewkę pokroić w cieniutkie plasterki. Dodać do garnka. Pieczarki pokroić w pasterki i razem z ząbkiem czosnku ( zetrzeć go na małych oczkach) włożyć do garnka. Pędy bambusa odsączyć z zalewy i drobno pokroić .
3.Warzywa zalać litrem wody i postawić na ogień. Zagotować i gotować do momentu aż warzywa będą na wpół miękkie. Następnie dodać fasolkę szparagową i gotować zupę do miękkości warzyw. Zdjąć z ognia, doprawić solą, imbirem i sosem sojowym. Przed podaniem posypać natką. Smacznego!
Komentarze