Azjatycka zupa dyniowa

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę zupę pierwszy raz jadłem u siostry, po jej powrocie z Tajlandii. Spodobało mi się zestawienie składników. Teraz gotuję ją mojej dziewczynie.

Składniki:

  • ● 400 ml bulionu
    ● 150 ml białego wytrawnego wina
    ● puszka mleka kokosowego
    ● 3 dag imbiru
    ● gałązka trawy cytrynowej
    ● 2 cebule
    ● 40 dag dyni
    ● olej do smażenia
    ● garść pestek dyni
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Azjatycka zupa dyniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Azjatycka zupa dyniowa 1. Cebule i dynię obieramy
    i kroimy w małą kostkę. Imbir
    obieramy i kroimy w małą
    kostkę lub ścieramy na tarce
    o małych oczkach. Na patelni
    rozgrzewamy olej i szklimy
    cebulę. Wsypujemy dynię,
    a następnie imbir. Dusimy
    pod przykryciem. Trawę cytrynową
    przekrawamy wzdłuż
    i dodajemy do warzyw.
  • Azjatycka zupa dyniowa 2. Warzywa zalewamy bulionem
    i winem. Gotujemy ok.
    20 minut do momentu, aż dynia
    się rozgotuje. Miksujemy.
  • 3. Do kremu wlewamy mleko
    kokosowe i mieszamy. Przed
    podaniem dekorujemy pestkami
    dyni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować