Aromatyczna potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte filety pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do miski. Do mięsa dodać chili (paprykę w proszku), kurkumę, curry, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, 2 łyżki oliwy. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki, aby mięso przeszło marynatą.
2.Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na tłuszczu. Dodajemy do niej pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w spore kawałki pieczarki. Doprawiamy, smażymy do miękkości.
3.Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku i płatkach kukurydzianych. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Usmażone mięso mieszamy z usmażonymi pieczarkami i papryką. Podawać z ryżem i ulubioną sałatką.
Komentarze