Aromatyczna potrawka

5 (183 ocen)

Danie ostre, wyraziste w smaku. Świetnie pasuje do ryżu i sałatek

Składniki:

  • 3 podwójne filety z kurczaka
    20 dag pieczarek
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    1 jajko
    2-3 ząbki czosnku
    1 łyżka ostrej mielonej papryki w proszku (lub łyżeczka chili)
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka kurkumy
    płatki kukurydziane
    tłuszcz do smażenia
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Aromatyczna potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte filety pokroić w dużą kostkę. Przełożyć do miski. Do mięsa dodać chili (paprykę w proszku), kurkumę, curry, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, 2 łyżki oliwy. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki, aby mięso przeszło marynatą.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na tłuszczu. Dodajemy do niej pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w spore kawałki pieczarki. Doprawiamy, smażymy do miękkości.
  • 3. Kawałki kurczaka obtoczyć w jajku i płatkach kukurydzianych. Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Usmażone mięso mieszamy z usmażonymi pieczarkami i papryką. Podawać z ryżem i ulubioną sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować