Arbuzowe "lody"

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jedząc arbuza wcale nie musimy się pobrudzić, można go podać w ciekawy sposób, by jeszcze zachęcić do sięgnięcia po niego.

  • 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mały arbuz
    cukier perlisty
    patyczki do lodów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Arbuzowe "lody" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza umyć, przekroić na pół.
  • 2. Z połówek odciąć po 2 plastry arbuza / ok 2 - 2,5 cm grube /
  • 3. Każdy plaster pokroić w ósemki.
  • 4. Ósemki arbuza ponacinać na skórce i w każdą wbić pateyczek do lodów.
  • 5. Posypać cukrem perlistym.
  • 6. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować