Lody arbuzowe

4.49 (149 ocen)

  • 4 godz.

Pyszne, zdrowe, domowe lody!

  • 4 godz.

Składniki:

  • 400 g miąższu arbuza
    100 ml śmietany 36% tł.
    50 ml mleka 1,5% tł.
Wystaw ocenę:

4.49 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody arbuzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuza pozbawiamy pestek i rozdrabniamy blenderem na gładką masę. Śmietanę ubijamy przez kilka minut mikserem tak aby była "prawie" ubita. Następnie dodajemy mleko i jeszcze chwilę ubijamy. Na końcu wlewamy rozdrobniony miąższ arbuza i całość dokładnie mieszamy. Powstałą masę możemy dosłodzić cukrem, ale dla mnie była wystarczająco słodka bez dodatku cukru. Masę wkładamy do zamrażalnika i co jakiś czas energicznie ją mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować