Aniołek z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: jajka, cukier, śmietanę
i mąkę ziemniaczaną ubijamy
mikserem. Margarynę
siekamy z mąką wymieszaną
z amoniakiem i łączymy ze
zmiksowaną masą. Z przygotowanego
ciasta pieczemy
trzy jednakowe placki.
2.Krem: jajka miksujemy ze
śmietaną, mąką ziemniaczaną
i cukrem waniliowym. W rondelku
na małym ogniu gotujemy
mleko z cukrem i margaryną.
Mieszając, stopniowo
dodajemy zmiksowane jajka,
chwilę gotujemy. Placki przekładamy
gorącą masą.
3.Rozpuszczamy galaretki
w trochę mniejszej ilości wody
niż w przepisie. Na cieście
układamy umyte i osuszone
owoce. Zalewamy tężejącymi
galaretkami. Ciasto wstawiamy
do lodówki.
Komentarze