Ala zrazy po myśliwsku

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Pyszne zrazy trochę oszukane bo z mięsa mielonego, zatopione w aromatycznym sosie.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 60 dag mięsa mielonego
    • 1 Cebula
    • 1 jajko
    • 3 łyżki bułki tartej
    • Majeranek
    • Pieprz
    • Sól
    • 2 łyżeczki musztardy
    • 10 dag boczku wędzonego
    • 3 ogórki kiszone
    • Mąka pszenna do obtoczenia
    • Koncentrat pomidory
    • Kilka grzybów suszonych
    • 10 dag pieczarek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zrazy

Ala zrazy po myśliwsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone przekładamy do miski.
  • jajko 2. Wbijamy jajko.
  • bułka 3. Dodajemy bułkę tartą.
  • cebula 4. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do mięsa.
  • musztarda 5. Następnie musztardę.
  • przyprawy 6. Przyprawiamy majerankiem, pieprzem oraz solą.
  • boczek 7. Boczek kroimy w kostkę, przekładamy do miski.
  • pieczarki ogórki 8. Tą samą czynność wykonujemy z pieczarkami oraz ogórkami.
  • mięso 9. Dokładnie wyrabiamy.
  • mąka 10. Robimy kotlety o kształcie podłużnym, obtaczamy w mące.
  • zrazy 11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • grzyby 12. W brytfannie gotujemy wodę i wrzucamy kilka grzybów suszonych.
  • zrazy 13. Przekładamy do wody kotlety i gotujemy.
  • koncentrat 14. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę gotujemy.
  • danie 15. Danie gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować