Żurawina do mięsa

4.5 (194 ocen)

Pyszna żurawina idealna do różnych gatunków mięsa. Pyszna zarówno na gorąco jak i na zimno.

Składniki:

  • szklanka żurawiny
    pół szklanki brązowego cukru (zależy jak bardzo kwaśna i cierpka jest żurawina)
    2 łyżki miodu
    gałązka świeżego rozmarynu
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Żurawina do mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wsypujemy cukier. Dodajemy żurawinę. Smażymy, aż żurawina zacznie pękać. Dodajemy miód i posiekany rozmaryn.Dusimy jeszcze 2 - 3 minuty. Podajemy od razu po przygotowaniu np. do drobiu, dziczyzny lub wołowiny.

Porady

Taka żurawina świetnie pasuje również do kaczki: http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kaczka-pieczona-z-jesiennymi-warzywami Po ostudzeniu świetnie komponuje się z wędlinami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować