Domowa żurawina do mięs i serów

  • wyświetlono: 6686 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Domowa żurawina do mięs i nie tylko. Nadaje się również do ciast kruchych, kanapek.

Katarzyna Janeczko

Składniki

1 kg żurawin
40 dag cukru
3/4 szklanki wody

Sposób przygotowania przepisu:

Domowa żurawina do mięs i serów

  • 1. Żurawiny przebrać, umyć, osączyć i przelać wrzątkiem. Ugotować syrop z wody i cukru, do gorącego wsypać osączone żurawiny, smażyć około 50 minut na wolnym ogniu. Słoiki dokładnie umyć.
    Do gorących słoików włożyć usmażone żurawiny, zakręcić wieczka i odwrócić. Odstawić w chłodne miejsce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciezdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babcidomowa żurawina do mięs

Komentarze

Podobne przepisy

Jarzębina

Dodane przez: anita176

Jarzębina owocowa do mięs

Doskonała do mięs zarówno na ciepło...

Domowa ćwikła z chrzanem i żurawiną

Dodane przez: Paulina Nosek

Domowa ćwikła z chrzanem i żurawiną

Nie wyobrażam sobie białej kiełbasy...

Domowa konserwa do słoika

Dodane przez: Joanna Kryla

Domowa konserwa do słoika

Rewelacyjna domowa konserwa pachnąca...

image-25ap265

Dodane przez: grzewkins

Uniwersalna przyprawa do mięs

bardzo uniwersalna przyprawa do...

borówki

Dodane przez: majka190382

BORÓWKI LEŚNE DO MIĘSA- DO SŁOIKÓW NA ZIMĘ

Prawdziwy stary przepis od mojej...

Konfitura z jarzębiny do mięsa na ostro

Dodane przez: Konto nieaktywne

Konfitura z jarzębiny do mięsa na ostro

Pyszna konfitura owocowa z jarzębiny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE