Domowa żurawina do mięs i serów

4.42 (159 ocen)

Domowa żurawina do mięs i nie tylko. Nadaje się również do ciast kruchych, kanapek.

Składniki:

  • 1 kg żurawin
    40 dag cukru
    3/4 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.42 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Domowa żurawina do mięs i serów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żurawiny przebrać, umyć, osączyć i przelać wrzątkiem. Ugotować syrop z wody i cukru, do gorącego wsypać osączone żurawiny, smażyć około 50 minut na wolnym ogniu. Słoiki dokładnie umyć.
    Do gorących słoików włożyć usmażone żurawiny, zakręcić wieczka i odwrócić. Odstawić w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować