SOS JABŁKOWY DO MIĘSA

4.49 (160 ocen)

  • 35 min

bardzo dobry sos do drobiu, który można podawać na zimno i na ciepło.

  • 35 min

Składniki:

  • 1 kostka rosołowa do pieczeni,
    2 jabłka,
    świeżo zmielony pieprz,
    łyżeczka suszonego rozmarynu, ocet winny,
    olej słonecznikowy
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos jabłkowy do mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o drobniutkich otworach.Wrzucamy do rozpuszczonej kostki rosołowej i dusimy do rozgotowania jabłek na jednolitą masę.Doprawiamy pieprzem,rozmarynem, kilkoma kroplami octu winnego i oleju słonecznikowego.Podajemy do pieczonego mięsa na zimno lub na gorąco.

Porady

.Podajemy do pieczonego mięsa na zimno lub na gorąco.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować